Menu

65% info onthouden mét een afbeelding, 10% zonder afbeelding

 65% MEER INFO ONTHOUDEN
We onthouden slechts 10% van wat we horen of lezen na 3 dagen. Dat is echt heel weinig. Koppel die informatie echter aan een afbeelding en die kans stijgt naar 65%. Het is algemeen geweten, we onthouden beelden veel beter dan feiten. 

94% VAKER BEKEKEN
Maar niet alleen onthouden we het beter, boodschappen mét een afbeelding worden ook vaker bekeken dan boodschappen zonder afbeelding. Artikelen met een afbeelding worden 94% vaker bekeken dan artikelen zonder afbeelding. (onderzoek van Skyword) Wij mensen zijn dus visueel ingesteld. Dat is een belangrijk gegeven als je communicatietools creëert. Je integreert dus maar beter foto’s in je communicatie uitingen. Maar pas op: elke communicatietool heeft zijn eigen specifieke functie en vraagt een andere soort (visuele) aanpak. Een straataffiche moet aandacht trekken, een website moet informatie meedelen. Het eerste vraagt een groot opvallend beeld, het tweede is dikwijls gebaat met goede productfoto’s die details weergeven. Het is dus duidelijk dat kwalitatieve foto’s belangrijk zijn. Mensen krijgen sneller vertrouwen en gaan sneller over tot een contactopname of aankoop. De investering die je doet in professionele fotografie, verdient zich heel snel terug.

 5 GOEDE REDENEN OM AFBEELDINGEN TE GEBRUIKEN

  • Aandacht. Een pakkende afbeelding trekt direct de aandacht van je potentiële lezer.
  • Emoties. Afbeeldingen roepen veel sterkere emoties op dan (rationele) teksten.
  • Accentueren. Gebruik afbeeldingen om belangrijke zaken te accentueren of die zaken die voor jou belangrijk zijn.
  • Uitleggen. Gebruik afbeeldingen om bepaalde zaken uit te leggen. Infographics horen hier ook bij.
  • Herkenbaarheid. Consequent en consistent: dat zijn 2 van mijn favoriete woorden. Niet alleen inhoudelijk (wat is je verhaal- zie positioneringsoefening) maar ook visueel een consistent verhaal vertellen. Want een consistente visuele stijl maakt je communicatie direct herkenbaar.

 

SLECHTS 20% VAN JE WEBSITE WORDT GELEZEN
Wist je dat een bezoeker van je webpagina gemiddeld maar zo’n 20% van de tekst leest? Maar als je goed gebruikmaakt van afbeeldingen in je tekst, kun je lezers verleiden om door te lezen. Er moet wel een duidelijke samenhang zijn tussen de tekst en de foto.

CONTACT

bel ons 0497 55 15 09 of 051 80 77 90

mail ons tina@proudmary.be

Of kom langs

Je kan Proud Mary vinden in de Sint Petrus en Paulusstraat 61. Sla je afrit 7 Haven af, dan neem je de Mandellaan, rij je de spoorweg over richting Rumbeke en kom je erop uit. Heb je afrit 6 genomen, Roeselare-Rumbeke dan rij je via de N36, de Oekensestraat in, langs de markt van Rumbeke de Sint Petrus en Paulusstraat in. Wij zitten op de hoek.

Sint Petrus en Paulusstraat 61
8800 Roeselare

Facturatiegegevens

bvba Admiraal - Proud Mary - Sint Petrus en Paulusstraat 61 - 8800 Roeselare
BE 0838.936.766 - IBAN BE 89 00 16 5020 1685 - BIC GEBA BE BB

Sluiten