Overzicht

Hoe bereik je de belgische jeugd online?

Online

Voor we dieper ingaan op bovenstaande vraag, is het belangrijk om mee te geven dat we hierbij de leeftijdscategorie van 16 t.e.m. 24 jaar bedoelen.

Op welke kanalen zet jij in?

Dat instagram de koploper is in 2021 is al lang geen nieuwtje meer, maar wist je dat TikTok het afgelopen jaar bijna 40% steeg op vlak van dagelijks gebruik? Het loont de moeite dus om dit platform op te nemen in jouw marketing mix. Na instagram volgt Youtube, Facebook, Snapchat, TikTok en WhatsApp.

Influencer marketing blijft groeien

Ook op vlak van influencers geven Waalse jongeren meer aan deze te volgen. Hun hoofdreden? Originele en fun content. Ook voor jou als bedrijf geldt deze regel, haal alles uit de kast en kom met creatieve content. Het is meer dan alleen jouw producten of diensten ten toonstellen dus. De belangrijkste kanalen waar ze influencers volgen zijn Instagram, TikTok en Youtube.

Is er een verschil tussen Vlaanderen en Wallonië?

Over het algemeen consumeren Waalse jongeren nog meer video content dan hun Vlaamse leeftijdsgenoten.

Het logische gevolg is dat ze dus meer aanwezig zijn op video first content platformen zoals TikTok, Snapchat en Youtube. Opvallend is dat ook Pinterest beter scoort in het zuiden van ons land.

Organische content = merk loyaliteit

Content marketing blijft enorm belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat de jeugd, het liefst benaderd wordt door organische merk content. Hetzij via influencers of via het merk zelf. Je doelgroep op deze manier bereiken wordt een stuk minder, of helemaal niet, als storend ervaren. Zet dus zeker in op zowel gewone posts en stories in het geval van Instagram of Facebook. Op platformen zoals TikTok, waar branded content voorlopig nog minder voorkomt, is het belangrijk om je content aan te passen. Ook hier is creativiteit weerom key!

Ik wil gecontacteerd worden

BV Admiraal - Proud Mary
Sint Petrus en Paulusstraat 61
Roeselare
051 80 77 90

schrijf je in op onze nieuwsbrief

we do
we are
Je vindt ons hier

BV Admiraal - Proud Mary
Sint Petrus en Paulusstraat 61
Roeselare
051 80 77 90
tina@proudmary.be

BE 0838.936.766
IBAN BE89 0016 5020 1685
BIC GEBA BE BB