Menu

15.10.2018

WANNEER ZIJN INTERNE WAARDEN BELANGRIJK?

Het belang van interne waarden is vooral voelbaar bij een aantal situaties.

  • Een fusie is een samensmelting van 2 bedrijven, elk met hun eigen interne waarden. Wat is de nieuwe overkoepelende identiteit? Waar moet ik mij naar voegen? Neem de onzekerheid weg door interne waarden te bepalen die overkoepelend zijn.
  • Kreeg je bedrijf het voorbije jaar een groeispurt? Dan kan het best gebeuren dat je plots behoefte hebt aan het definiëren van interne waarden. Tijdens de startjaren met beperkt personeel kon je makkelijker je eigen drijfveer duidelijk maken aan je (beperkt) aantal personeelsleden. Na een groeispurt kan dit plots lastig zijn. Je kent niet meer alle personeelsleden persoonlijk, je kan minder tijd besteden samen met hen. En dan merk je plots dat zij je drijfveren niet kennen. Tijd om dat wat in jouw hoofd zit te officialiseren en neer te schrijven. Zodat ook de nieuwe en toekomstige medewerkers weten waarom jij destijds begonnen bent en welke waarden je drijven. De waarden zullen hen de weg wijzen, en duwen je onderneming de kant op die je echt uit wil.
  • Ben je met je onderneming op zoek naar nieuwe medewerkers, maar zijn ze moeilijk te pakken te krijgen? Denk na waarom ze niet bij je aankloppen. Weten potentiële medewerkers waarvoor je staat? Kunnen ze zich vereenzelvigen met je interne waarden of zijn die er gewoonweg niet? Of vind je het moeilijk een vacature uit te schrijven waarin je kernachtig meegeeft wat jou en je onderneming drijft? Tijd voor het vastleggen van interne waarden.
  • Als je medewerkers niet bepaald ambassadeurs zijn van je bedrijf. Soms kan – door tal van redenen – de sfeer zo verziekt zijn dat je eigen medewerkers zich niet willen identificeren met hun werkgever, met jouw bedrijf dus. Die interne strubbelingen hebben absoluut een impact op hoe buitenstaanders jouw bedrijf percipiëren. Want als de eigen medewerkers hun bedrijf niet door dik en dun verdedigen, hoe zouden potentiële klanten of nieuwe medewerkers het dan voor jouw merk kunnen opnemen? Betrek je medewerkers bij een interne-waarden-oefening en zet de neuzen weer in dezelfde richting.

CONTACT

bel ons 0497 55 15 09 of 051 80 77 90

mail ons tina@proudmary.be

Of kom langs

Je kan Proud Mary vinden in de Sint Petrus en Paulusstraat 61. Sla je afrit 7 Haven af, dan neem je de Mandellaan, rij je de spoorweg over richting Rumbeke en kom je erop uit. Heb je afrit 6 genomen, Roeselare-Rumbeke dan rij je via de N36, de Oekensestraat in, langs de markt van Rumbeke de Sint Petrus en Paulusstraat in. Wij zitten op de hoek.

Sint Petrus en Paulusstraat 61
8800 Roeselare

Facturatiegegevens

bvba Admiraal - Proud Mary - Sint Petrus en Paulusstraat 61 - 8800 Roeselare
BE 0838.936.766 - IBAN BE 89 00 16 5020 1685 - BIC GEBA BE BB

Sluiten