Menu

Ontmoet Els van Hooft

Els van Hooft is studente master Art Image & Design in Socio-Political Context aan Sint-Lucas in Antwerpen. Samen met Karin De Vylder gaf ze opnieuw betekenis aan de publieke ruimte.

Herwinnen van publieke ruimte

Met het M²-project van Els en Karin herwinnen we een stukje publieke ruimte die intussen een zeer commerciële toets kreeg. De basis van M² is een grote poster van één vierkante meter die je elke week op een andere billboard in een openbare ruimte terugvindt. In maar liefst 11 talen stuurt de poster je aan om je eigen ontwerp en boodschap in te sturen. Op die manier behoort de publieke ruimte terug aan het publiek. 

Wat maakt jou het meest trots in je leven?

Els van Hooft: Doorgaans omzeil ik vakkundig het woord en het gevoel van ‘trots zijn’. Maar vandaag zeg ik: ik ben Trots. Met hoofdletter T. Trots op wat Karin en ik neerzetten met ons participatieve kunstproject M2. Trots op de mensen die we het voorbije jaar mochten ontmoeten, die ons stuk voor stuk hebben geholpen met een inzicht, een waardevolle ervaring of gewoon een goed gesprek. En ik ben bovenal trots op waar ik nu in mijn leven sta dankzij het zeer moeilijke, maar ook ontzettend waardevolle jaar 2020. 

Karin De Vylder: Ik ben trots wanneer ik het maximum uit mezelf haal om een doel te bereiken. Het voelt zoals wandelen naar de top van een berg. Een moment om trots te zijn: we hebben het gehaald! Moeilijkheden doorstaan doet het vertrouwen groeien, want ik vraag mezelf af: wil ik dit echt? Trots is bijna nooit volledig een eigen verdienste. Samenwerken met anderen, zoals met Els samen denken over de publieke ruimte, geeft vertrouwen om op een kritische en hoopvolle manier in de samenleving te bewegen.

Benieuwd naar wat jonge ontwerpster Amber Dewaele creëerde? Lees hieronder verder!

CONTACT

bel ons 0497 55 15 09 of 051 80 77 90

mail ons tina@proudmary.be

Of kom langs

Je kan Proud Mary vinden in de Sint Petrus en Paulusstraat 61. Sla je afrit 7 Haven af, dan neem je de Mandellaan, rij je de spoorweg over richting Rumbeke en kom je erop uit. Heb je afrit 6 genomen, Roeselare-Rumbeke dan rij je via de N36, de Oekensestraat in, langs de markt van Rumbeke de Sint Petrus en Paulusstraat in. Wij zitten op de hoek.

Sint Petrus en Paulusstraat 61
8800 Roeselare

Facturatiegegevens

bvba Admiraal - Proud Mary - Sint Petrus en Paulusstraat 61 - 8800 Roeselare
BE 0838.936.766 - IBAN BE 89 00 16 5020 1685 - BIC GEBA BE BB

Sluiten