Menu

Ontmoet Marit Doorenbos

Aan Thomas More Mechelen volgde Marit Doorenbos de bacheloropleiding Interieurvormgeving, met meubel als specificatie. Nu gaat ze verder met een banaba genaamd Vomo, ook een meubelstudie. Met haar continue stroom aan creativiteit loopt ze over van inspiratie om nieuwe objecten te creëren. 

Lagarto: een inspiratie op de natuur

Met de natuur als grootste inspiratiebron, ontwierp Marit een meubelstuk genaamd Lagarto. Het is een creatie gebaseerd op de huid en flexibiliteit van de hagedis, een reptiel dat vaak opdook tijdens haar Erasmus in Madeira. De ruwe reptielenhuid vertaalde ze in eikenhouten blokjes als schubben, de flexibele onderhuid imiteerde ze met een kokosplaat die een aangenaam zitcomfort biedt.

Wat maakt jou het meest trots in je leven?

Ik heb een continue stroom aan creatieve ideeën die ik graag op een of andere manier omzet in bepaalde objecten. Uit mijn omgeving haal ik veel inspiratie, maar ook uit de natuur, reizen en verschillende culturen. Het lijkt iets heel simpel, maar ik besefte dat dit best uniek is. Tijdens mijn Erasmus-uitwisseling naar Madeira bijvoorbeeld deed ik veel inspiratie op voor mijn meubel “Lagarto”. Het zitmeubel is geïnspireerd op de hagedis, waarvan ik er talloze tegenkwam op het Portugese eiland. Uiteraard wou ik onze moeder natuur koesteren, en ging ik enkel aan de slag met natuurlijke materialen. De coronapandemie maakte het creatieproces er niet makkelijker op, maar dat maakt mij des te trotser dat ik het heb kunnen voortzetten. Het was dan ook een grote eer om door ‘The Next Generation’ geselecteerd te worden om “Lagarto” te exposeren. In de toekomst hoop ik nog vele mooie projecten als dit te kunnen verwezenlijken, want het is absoluut iets wat ik graag doe.

Krijg je maar niet genoeg van al dat jong geweld? Bekijk ook wat Els van Hooft maakte in samenwerking met Karin De Vylder!

CONTACT

bel ons 0497 55 15 09 of 051 80 77 90

mail ons tina@proudmary.be

Of kom langs

Je kan Proud Mary vinden in de Sint Petrus en Paulusstraat 61. Sla je afrit 7 Haven af, dan neem je de Mandellaan, rij je de spoorweg over richting Rumbeke en kom je erop uit. Heb je afrit 6 genomen, Roeselare-Rumbeke dan rij je via de N36, de Oekensestraat in, langs de markt van Rumbeke de Sint Petrus en Paulusstraat in. Wij zitten op de hoek.

Sint Petrus en Paulusstraat 61
8800 Roeselare

Facturatiegegevens

bvba Admiraal - Proud Mary - Sint Petrus en Paulusstraat 61 - 8800 Roeselare
BE 0838.936.766 - IBAN BE 89 00 16 5020 1685 - BIC GEBA BE BB

Sluiten