Menu

(Dit artikel verscheen in Ondernemers, een uitgave van VOKA West-Vlaanderen, op 24 mei 2019)
Na het succes van het speelse Complimentenboekje trok Proud Mary dit jaar op Complimentendag met de LOFband naar 6 West-Vlaamse bedrijven. Het doel? De medewerkers bedanken voor hun inzet. “Het heeft geen zin om een campagne op te zetten om nieuwe mensen aan te trekken als je huidige medewerkers geen ambassadeurs zijn van je bedrijf”, vertelt Tina Fabry.

"Een hoger loon is men veel vlugger vergeten dan een compliment”

Na het succes van het speelse Complimentenboekje trok Proud Mary dit jaar op Complimentendag met de LOFband naar 6 West-Vlaamse bedrijven. Het doel? De medewerkers bedanken voor hun inzet. “Het heeft geen zin om een campagne op te zetten om nieuwe mensen aan te trekken als je huidige medewerkers geen ambassadeurs zijn van je bedrijf”, vertelt Tina Fabry.

Met een pak ervaring in een leidinggevende rol bij enkele West-Vlaamse reclamebureaus, besloot Tina Fabry 7 jaar geleden vanuit Roeselare voor eigen rekening te starten. “Cruciaal in die keuze was ‘trots’: ik vind dat wij, Vlamingen, te weinig trots zijn op wat we doen, ook al hebben we heel mooie producten. Trots is geen ‘stoef’. Alles wat we met Proud Mary doen bij het positioneren van een merk of van een bedrijf als werkgever, kadert dus in werken rond trots. We willen bedrijven en de mensen die er werken, helpen groeien door trots te communiceren.”

“Jaren geleden lanceerden we al het ‘all you need is LOFboekje’, waarin je elk compliment kunt noteren dat je krijgt van een klant, vriend, familielid of zelfs een vreemde. Op dagen dat het wat minder gaat, kun je daarnaar teruggrijpen om je zelfvertrouwen een boost te geven. En het zorgt er ook voor dat je bewuster omgaat met complimenten en er zelf meer zult  geven. Het is iets wat ik trouwens ook zélf heb moeten leren: complimenten aanvaarden en meer complimenten geven.”

LOFband

“Dit jaar wilden we voor Complimentendag op 1 maart nog een stap verder gaan. We stelden een LOFband met professionele muzikanten samen. Bedrijven die inschreven moesten aangeven waarom hun medewerkers zo’n concertje verdienden. Daarop kregen we supermooie motivaties van ondernemers die beseffen dat ze zonder hun team niet zouden staan waar ze nu staan. Uit de 60 gegadigden kozen we er 6 uit voor een concert van 20 minuten: we begonnen bij Lidl in Wevelgem, gingen daarna naar Voka in Kortrijk, WAAK in Kuurne en Poppies in Zonnebeke, om te eindigen bij Vives en Zoutman in Roeselare. Meestal wisten de medewerkers niet wat hen te wachten stond, maar toch begonnen ze vaak spontaan te dansen. Het was een fantastische dag. De actie werd zelfs door Studio Brussel opgepikt.”

“Voor ons was het een manier om te tonen hoe belangrijk het is om lof aan je personeel te geven. Met de war on talent die hevig woedt, zien we dat het superbelangrijk is om personeel te kunnen behouden. Zo’n campagne helpt daarbij meer dan een loonsverhoging, toch als het loon voldoende hoog is. Maar om van je medewerkers ambassadeurs te maken, moeten ze wel weten wat de waarden en de cultuur van je bedrijf zijn. Vaak ontstaan die in het hoofd van de stichter. Voor hem of haar is dat duidelijk, maar het moet ook matchen met het team. Medewerkers moeten in dat plaatje passen. Maar meestal staat men daar pas bij stil als er problemen opduiken: medewerkers gaan weg of je vindt er geen nieuwe. En het is veel moeilijker om er dán nog aan te beginnen…”

Download het artikel

CONTACT

bel ons 0497 55 15 09 of 051 80 77 90

mail ons tina@proudmary.be

Of kom langs

Je kan Proud Mary vinden in de Sint Petrus en Paulusstraat 61. Sla je afrit 7 Haven af, dan neem je de Mandellaan, rij je de spoorweg over richting Rumbeke en kom je erop uit. Heb je afrit 6 genomen, Roeselare-Rumbeke dan rij je via de N36, de Oekensestraat in, langs de markt van Rumbeke de Sint Petrus en Paulusstraat in. Wij zitten op de hoek.

Sint Petrus en Paulusstraat 61
8800 Roeselare

Facturatiegegevens

bvba Admiraal - Proud Mary - Sint Petrus en Paulusstraat 61 - 8800 Roeselare
BE 0838.936.766 - IBAN BE 89 00 16 5020 1685 - BIC GEBA BE BB

Sluiten