Menu

Ontmoet Violet Nys

Violet Nys is een studente en creatieveling met een master in de Grafische Vormgeving op zak. Met haar jonge en creatieve kijk op de wereld startte ze een zoektocht naar verloren taal, een tocht die haar familie weer dichter bij elkaar bracht. 

Een zoektocht naar verloren taal

Toen Violets ‘moeke’ haar taal verloor ten gevolge van afasie, ontwikkelde ze Tast toe. Een creatief en persoonlijk spel, uitgedacht voor de logopedische therapie. Door het spel kon Violets grootmoeder grote stappen vooruitzetten op gebied van taal. Met elementen in plexi, hout, vilt, leer, kurk en mousse is Tast toe het wondermooie resultaat van Violets zoektocht naar verloren taal.

Wat maakt jou het meest trots in je leven?

Aangezien ik nog aan het studeren ben, kadert dat waar ik het meest trots op ben binnen mijn studie. Aan het einde van mijn master in de grafische vormgeving ontwikkelde ik “een zoektocht naar verloren taal” als eindwerk. Nadat mijn moeke haar taal was verloren ten gevolge van afasie na een beroerte, ontwikkelde ik een aantal creatieve en persoonlijke spellen. Mijn onderzoek bracht licht in een zware periode voor moeke. Bij het spelen van de spellen zag ik niet alleen moeke grote stappen maken in het terugvinden van haar taal, maar merkte ik ook dat we ons simpelweg amuseerden. Het was een zware periode voor mijn moeke en voor de familie, maar mijn project bracht ons weer dichter bij elkaar.

Nog andere jonge ontwerpers lieten van zich horen. Lees meer over Marit Doorenbos! 

 

 

 

 

CONTACT

bel ons 0497 55 15 09 of 051 80 77 90

mail ons tina@proudmary.be

Of kom langs

Je kan Proud Mary vinden in de Sint Petrus en Paulusstraat 61. Sla je afrit 7 Haven af, dan neem je de Mandellaan, rij je de spoorweg over richting Rumbeke en kom je erop uit. Heb je afrit 6 genomen, Roeselare-Rumbeke dan rij je via de N36, de Oekensestraat in, langs de markt van Rumbeke de Sint Petrus en Paulusstraat in. Wij zitten op de hoek.

Sint Petrus en Paulusstraat 61
8800 Roeselare

Facturatiegegevens

bvba Admiraal - Proud Mary - Sint Petrus en Paulusstraat 61 - 8800 Roeselare
BE 0838.936.766 - IBAN BE 89 00 16 5020 1685 - BIC GEBA BE BB

Sluiten