Menu

#FOMO

Dankzij het Interreg project en de POM kon ik samen met een 20-tal ondernemers mee naar de Dutch Design Days in Eindhoven. Ik was er nog niet eerder geweest, maar met zo'n mooi programma kon het niet anders dan dat ik ondergedompeld zou worden in een inspiratievat. De diverse sites waar er expo’s en beurzen waren, lagen verspreid in de stad. Keuzestress! De alombekende #FOMO: Fear Of Missing Out! Dat speelt me dikwijls parten bij een overvloed aan creatieve mogelijkheden. We starten met een bezoek aan het Living Lab bij Strijp-S waar een aantal jonge ontwerpers hun werk kwamen toelichten.

Daarna vrij rondtoeren en ontdekken: van Pixelfarming tot de white cocoon om te ontstressen, de Renault Symbioz met mobiliteit van de toekomst en de MX3D Smart Bridge zomaar uit de 3D printer. In het Klokgebouw kon je heel diverse producten bewonderen: de circularity Hall met o.a. hoe huizen bouwen van hennep of design maken met bestaande onderdelen zoals het leuke lampje van Nick Beens tot de hall waar je VR- en AR-toepassingen kon ontdekken, maar net zogoed alle mogelijke textieltoepassingen die de verbeelding tarten: the Future of Living Materials met o.a. bewegende schoenen.

La Piratesse

’S avonds werden we uitgenodigd voor een diner door Oekraïne waar een aantal ontwerpers hun designs tentoonstelden. Ikzelf was vooral geïnspireerd door het Belgisch-Nederlandse trio La Piratesse die een performance act kwam brengen met muziek en dans en vooral ook fantastische outfits. De apotheose was het stuk waar de danseres dienst deed als inspiratie voor windowdrawing in het prachtige pand. De Oekraïners hadden een mooie avond voor ons samengesteld, al zijn de meesten nog niet overtuigd van hun gastronomische kwaliteiten. 

Het bezoek aan de Dutch Academy was voor mij het meest inspirerend. Jonge afgestudeerden stellen er hun eindwerk tentoon. Het ene mooi project na het andere passeerde de revue. Doordacht, creatief, sociaal bewogen, circulair… meestal een mooie mix van dit alles. Helaas te weinig tijd om elk project in de Campina Site te bekijken, maar wat denk je van een tapijt dat beweegt als je ermee in interactie komt? Of van een papieren 3D-printer? Of de vloggemantry "super visual" die onze visuele wereld in vraag stelt, ringen met emotionele waarde want gemaakt met de mineralen uit je tranen, breiwerk dat bulletproof is of echo, een project dat het tactiele aspect van geluid meegeeft. Door tubes van verschillend formaat en diktes op een spreaker te plaatsen creëer je elk je eigen variatie op een geluid of lied. Kortom. Wie geïnspireerd wil worden kan bij deze jonge talenten terecht.

Wij bezochten ook nog Robot Love. Even kijken hoe de toekomst er zal uit zien. Welke mogelijkheden zullen er zijn? Welke bedenkingen moeten we ons maken? De levensechte, wenende robotdame die je na een troostend gebaar dankbaar aankijkt of de installatie PUK waar jolige kindergeluiden samen met snel afwisselende visualisaties van uilen me spontaan deden lachen, of de augmented reality expo van konditiën pluriel speciaal gemaakt voor Robot Love: Swarming Lounge. Waar je gewapend met je smartphone en een app dansende mensen aan het plafond en kruipend op de muur zag verschijnen. Alle technologie ten spijt waren het uiteindelijk de jonge veulens die voor mij de wedstrijd gewonnen hebben. De toekomst ziet er mooi uit. En inspirerend. En creatief. Maar op dit moment nog vooral door hun talent. Meer van dat!

CONTACT

bel ons 0497 55 15 09 of 051 80 77 90

mail ons tina@proudmary.be

Of kom langs

Je kan Proud Mary vinden in de Sint Petrus en Paulusstraat 61. Sla je afrit 7 Haven af, dan neem je de Mandellaan, rij je de spoorweg over richting Rumbeke en kom je erop uit. Heb je afrit 6 genomen, Roeselare-Rumbeke dan rij je via de N36, de Oekensestraat in, langs de markt van Rumbeke de Sint Petrus en Paulusstraat in. Wij zitten op de hoek.

Sint Petrus en Paulusstraat 61
8800 Roeselare

Facturatiegegevens

bvba Admiraal - Proud Mary - Sint Petrus en Paulusstraat 61 - 8800 Roeselare
BE 0838.936.766 - IBAN BE 89 00 16 5020 1685 - BIC GEBA BE BB

Sluiten