Menu

Een warm nest

STRATEGY

Verschillende scholen samenvoegen tot één overkoepelende eerstegraadsschool. Dat pak je maar best doordacht aan.

Positionering en communicatiestrategie

Het Bertinus Collectief zocht een manier om zich sterk te positioneren. Informatief en geruststellend. Aan de hand van de Proud Mary brainstormmethode profileerde de scholengroep zich als een ‘warm nest’. Een mooie basis waaraan de directie verdere strategische beslissingen vasthing.

Enkele jaren later consulteerde het Bertinus Collectief Proud Mary opnieuw voor een communicatiestrategie. Een manier om te communiceren over de implementatie van één eerstegraadsschool.

In dit project speelt slechts één partij de hoofdrol: het kind. In de communicatiestrategie staat ‘Jules’ centraal. 12 jaar en grote broer van Bieke. Jules zet de grote stap naar het middelbaar. Hij is opgegroeid in een warm nest en zijn ouders kiezen bewust voor een school die hem datzelfde gevoel geeft.

Doelgroep bepalen

Jouw doelgroep doorgronden. Zijn kleine kantjes kennen. Dat doen we door het creëren van een persona. Hoe meer je weet over de sociale context van jouw publiek, over hun gewoontes en hun gedrag hoe nauwer jouw communicatie aansluit op hun leefwereld. En dus hoe meer impact jouw boodschap heeft. Vermijd de valkuil om jouw strategie te bouwen rond jouw eigen voorkeuren. Want jouw doelgroep denkt er misschien anders over.

Presenteer met flair

Positionering check. Persona check. Presentatie check. Maar presenteer je het ook even gemakkelijk? Een verhaal vlot aan de man brengen is niet voor iedereen even evident. Tina volgde de cursus ‘Queen Of Speech’. Vulde al enkele zalen. En coacht haar klanten totdat zij met vertrouwen hun publiek overtuigen. Dat is precies hoe Bertinus Collectief leerkrachten, ouders en leerlingen mee op de kar kregen. Contacteer ons voor verder advies.

CONTACT

bel ons 0497 55 15 09 of 051 80 77 90

mail ons tina@proudmary.be

Of kom langs

Je kan Proud Mary vinden in de Sint Petrus en Paulusstraat 61. Sla je afrit 7 Haven af, dan neem je de Mandellaan, rij je de spoorweg over richting Rumbeke en kom je erop uit. Heb je afrit 6 genomen, Roeselare-Rumbeke dan rij je via de N36, de Oekensestraat in, langs de markt van Rumbeke de Sint Petrus en Paulusstraat in. Wij zitten op de hoek.

Sint Petrus en Paulusstraat 61
8800 Roeselare

Facturatiegegevens

bvba Admiraal - Proud Mary - Sint Petrus en Paulusstraat 61 - 8800 Roeselare
BE 0838.936.766 - IBAN BE 89 00 16 5020 1685 - BIC GEBA BE BB

Sluiten