Menu

Op de queeste naar meer waarde en minder verspilling zet Proud Mary weer eens alle zeilen bij, ditmaal in het kielzog van de Flipflopi. De wàt? Wel, zoals de naam het zelf zegt. De Keniaanse scheepsbouwer Ali Skanda maakte deze zeilboot volledig uit plasticafval en bekleedde de romp met maar liefst dertigduizend weggesmeten flip flops. Van ontspullen en duurzaam recycleren gesproken! Op de trendreis vorig jaar in Bali en Lombok was Tina Fabry zelf getuige van de vele flip flops die achteloos op de mooie stranden liggen. Dit project spreekt dan ook zeker aan. Maar niet alleen Proud Mary. Want mede dankzij crowdfunding vaart Skanda nu met de Flipflopi van Kenia naar Zuid-Afrika, dwars door een Atlantische oceaan aan plastic. Zijn missie? De wereld een zoveelste geweten schoppen over de plasticsoep, over hoe die alleen maar aangroeit en, vooral, welke impact deze zal hebben op vele generaties die volgen.

Skanda’s Flipflopi doet op haar expeditie scholen en milieuprojecten aan en organiseert onderweg ook strandopruimingen. Dit project is een schoolvoorbeeld van hoe het Afrikaanse continent een pionier blijft inzake milieubewustzijn, tegen beter Westers weten in. Denk maar aan deze eco-innovatie in Ghana, waar met oude plasticzakken nieuwe straten worden aangelegd! Jawel, in Afrika wordt aan de weg getimmerd! 

Durft u in deze quest trend trots de confrontatie aan met uw eigen plastic voetafdruk? Lees hier dan al zeker het volledige verhaal achter Flipflopi’s missie om het milieu te redden. En? Bent u duurzaam bezig?

CONTACT

bel ons 0497 55 15 09 of 051 80 77 90

mail ons tina@proudmary.be

Of kom langs

Je kan Proud Mary vinden in de Sint Petrus en Paulusstraat 61. Sla je afrit 7 Haven af, dan neem je de Mandellaan, rij je de spoorweg over richting Rumbeke en kom je erop uit. Heb je afrit 6 genomen, Roeselare-Rumbeke dan rij je via de N36, de Oekensestraat in, langs de markt van Rumbeke de Sint Petrus en Paulusstraat in. Wij zitten op de hoek.

Sint Petrus en Paulusstraat 61
8800 Roeselare

Facturatiegegevens

bvba Admiraal - Proud Mary - Sint Petrus en Paulusstraat 61 - 8800 Roeselare
BE 0838.936.766 - IBAN BE 89 00 16 5020 1685 - BIC GEBA BE BB

Sluiten