Menu

Bizcover van BNP Paribas Fortis contacteerde mij onlangs met de vraag om eens wat meer toelichting te geven rond dat hele 'trots-verhaal' waar we bij Proud Mary mee bezig zijn. Uiteraard kan ik hier uren over uitbreiden, maar ik laat jullie alvast hieronder het uiteindelijke interview lezen. Veel leesplezier!

DE WETENSCHAP ACHTER HET FENOMEEN 'TROTS'

“Ik ben door het fenomeen “trots” geïntrigeerd geraakt toen ik, door persoonlijke omstandigheden, een tijdje helemaal niet fier was op mezelf”, vertelt onderneemster Tina Fabry. “Ik merkte dat ik in een soort vicieuze cirkel terecht kwam:  een slecht zelfbeeld hebben, vreet aan u, waardoor u nog minder redenen heeft om fier te zijn en u ook minder plezier haalt uit uw werk.”

Er bleek ook heel weinig academisch onderzoek te zijn over het fenomeen “trots” en dus besloot Tina om zelf een kleinschalig onderzoek op te zetten. “Waarschijnlijk niet wetenschappelijk verantwoord, maar ik interviewde mensen over hun zelfbeeld en wat het met hen doet. Heel veel mensen zeiden me: door er nu bij stil te staan, besef ik dat ik er veel te weinig mee bezig ben.”

Er zijn ook verschillende vormen van trots, zegt Tina. We mogen zelfingenomen, misplaatste arrogantie niet verwarren met de echte fierheid, dat warme gevoel dat u krijgt van een schouderklopje. “Dat laatste geven we elkaar véél te weinig. Een dame die ik interviewde vertelde me dat ze door mijn vragenlijst besefte dat haar ouders nog nooit getoond hebben dat ze fier op haar waren, terwijl ze daar vreselijk naar hunkerde. Zelf geeft zij haar kinderen wel heel bewust geregeld een opsteker.”

“Het heeft voor een deel ook te maken met onze Belgische mentaliteit”, zegt de onderneemster. “Ik heb veel internationale vrienden, en ik merk dat bijvoorbeeld Amerikanen en Scandinaviërs veel meer hun trots tonen. Dat is voor hen de normaalste zaak van de wereld. Wij zijn het soms wel, maar we laten het niet zien en dat is jammer.”

TROTS AANMOEDIGEN

Tina is ervan overtuigd dat de kracht van trots en het compliment ook professionele relaties ten goede komt. “Ik heb voor mijn prospecten een speciaal “complimentenboekje” gemaakt. Elke pluim die ze krijgen, kunnen ze daarin opschrijven. Iedereen vindt dat geweldig! Op basis van dat boekje heb ik een reeks van 52 complimentenkaartjes gemaakt. Als u tevreden bent over iemand, mag u dat namelijk gerust ook tonen. En dan kunt u zo’n kaartje gebruiken.”

“Een compliment geven, maakt een enorm verschil en het kost niets. De enige voorwaarde: u moet het menen. Ik hoop dan ook dat mijn initiatief navolging krijgt bij andere bedrijfsleiders, want de Belgische baas geeft veel te weinig complimenten” aldus Tina. “Als u als bedrijfsleider uw trots toont en uw mensen complimenteert voor hun werk, dan gaan ze nog meer hun best doen. Ik geloof heel erg in leiderschap door beloning, dat werkt volgens mij stukken beter dan straffen of angst zaaien.”


TINA FABRY

Tina Fabry (°1969) bracht de eerste 20 jaar van haar professionele carrière in verschillende reclameagentschappen door. Sinds 2012 leidt ze haar eigen bureau, dat niet toevallig Proud Mary werd gedoopt. In haar schaarse vrije tijd vindt u haar terug op de dansvloer, want ze houdt van salsa. 

Bron: www.bizcover.be

CONTACT

bel ons 0497 55 15 09 of 051 80 77 90

mail ons tina@proudmary.be

Of kom langs

Je kan Proud Mary vinden in de Sint Petrus en Paulusstraat 61. Sla je afrit 7 Haven af, dan neem je de Mandellaan, rij je de spoorweg over richting Rumbeke en kom je erop uit. Heb je afrit 6 genomen, Roeselare-Rumbeke dan rij je via de N36, de Oekensestraat in, langs de markt van Rumbeke de Sint Petrus en Paulusstraat in. Wij zitten op de hoek.

Sint Petrus en Paulusstraat 61
8800 Roeselare

Facturatiegegevens

bvba Admiraal - Proud Mary - Sint Petrus en Paulusstraat 61 - 8800 Roeselare
BE 0838.936.766 - IBAN BE 89 00 16 5020 1685 - BIC GEBA BE BB

Sluiten