Menu

Regelmatig ziet u de term ‘marketing automation’ verschijnen in artikels. Ik merk echter in de lessen die ik geef dat nog niet iedereen exact weet wat dit is of welke voordelen deze tools u bieden. Daarom even alles op een rij:

WAT IS HET?
Marketing Automation zijn tools, programma’s die u helpen om bepaalde digitale marketing acties te automatiseren: lead building, segmentatie, big data. De tools helpen u om leads en prospects aan u te binden en begeleiden u doorheen de diverse fases in de customer journey. Er zijn diverse tools beschikbaar en elk hebben ze hun specifieke functies en eigenschappen, hun voordelen en nadelen. Maar er is ongetwijfeld een tool op maat van uw bedrijf of organisatie eenmaal u beslist om niet langer “handmatig” zaken op te volgen en die ervoor zorgt dat u makkelijk en snel groeit. 

METHODE
Hoe werkt het juist? Er komt bijvoorbeeld een anonieme klant op uw website terecht. Twee dagen later schrijft hij zich in om uw nieuwe whitepaper te downloaden. De marketing automatisatie herkent de bezoeker en zet een “profiel” op. De identiteit van de bezoeker wordt gaandeweg bij elke actie die hij/zij onderneemt verder verfijnd. Blijkt de bezoeker na een aantal uitgevoerde acties een potentiële klant te zijn, dan wordt de lead doorgegeven aan het salesteam. Daarna is het aan hen om de klant effectief binnen te halen. Uiteraard kan deze laatste stap ook online gebeuren en komt er geen effectieve “salespersoon” aan te pas. Maar het profiel wordt wel omgezet van koude lead naar warme lead naar prospect om te eindigen als klant.

VOORDELEN

  • Automatiseert repetitieve taken.
  • Laat marketing en sales met elkaar praten.
  • Leidt tot meer conversie en kwalitatieve leads.
  • Betere marketing met minder tools.
  • Geeft meetbare informatie.

NADELEN

  • Het opzetten van een marketing automatisatie vergt tijd en denkwerk.
  • Voor kleinere budgetten niet van toepassing.

CONTACT

bel ons 0497 55 15 09 of 051 80 77 90

mail ons tina@proudmary.be

Of kom langs

Je kan Proud Mary vinden in de Sint Petrus en Paulusstraat 61. Sla je afrit 7 Haven af, dan neem je de Mandellaan, rij je de spoorweg over richting Rumbeke en kom je erop uit. Heb je afrit 6 genomen, Roeselare-Rumbeke dan rij je via de N36, de Oekensestraat in, langs de markt van Rumbeke de Sint Petrus en Paulusstraat in. Wij zitten op de hoek.

Sint Petrus en Paulusstraat 61
8800 Roeselare

Facturatiegegevens

bvba Admiraal - Proud Mary - Sint Petrus en Paulusstraat 61 - 8800 Roeselare
BE 0838.936.766 - IBAN BE 89 00 16 5020 1685 - BIC GEBA BE BB

Sluiten