Menu

Lees maar. Er staat niet wat er staat. (Of na autocorrectie: Lees maar. Er staat lief waar haat staat.)

Deze titel, uit lang vervlogen offline literatuur, herleeft online. Een verzekeringsmaatschappij in Zweden - hoor ik daar iemand “aha, Scandinavisch model” roepen? - creëerde The Nasty Filter, een app die haattaal omzet in, euh, lieve woordjes. Past dus terecht in de Proud Mary-trend "Conflict".Van al die Trumpy polarisering op social media moet een redelijk mens al snel aan zichzelf gaan twijfelen. Goed zo, gaat u vanzelf weer luisteren en in gesprek gaan. Back to connecting. The Nasty Filter zorgt dus niet alleen voor bewustmaking (“we zijn online niet goed bezig”), de app maakt van elke online scheldpartij meteen een gezellige chat.

Of is dat veeleer een mindfuck!? Want wie zal nog posten, als uw post wordt vervormd? En wat met mijn vrije meningsuiting? Komt die dan gemuteerd online? Kan/mag ik nog kritisch zijn? Of staat The Nasty Filtereigenlijk gewoon voor Your Opinion Killer?

Is dit niet ordinaire taalzuivering (en de geschiedenis leert ons dat het meestal niet daarbij blijft). Is het niet toevallig/verdacht dat net een verzekeringsmaatschappij (dé klachtenlijn bij uitstek) een autocorrectie-app ontwikkelt? En, hé, is dit niet gewoon een algoritme dat u online monddood maakt? Jeezes, wat is dan de volgende stap?

Kortom, écht wel voer voor Proud Mary’s conflict trend! High tech die menselijke communicatie eens niet in de boksring maar in het zonnetje zet. U mag kiezen wat u verkiest. Mail ons trots uw ongezouten mening. En jawel, dit conflict is niet voor niets een Proud Mary trends-lation! Wij gaan even trots met u in dialoog! Want trots met elkaar in gesprek gaan doet groeien! 

CONTACT

bel ons 0497 55 15 09 of 051 80 77 90

mail ons tina@proudmary.be

Of kom langs

Je kan Proud Mary vinden in de Sint Petrus en Paulusstraat 61. Sla je afrit 7 Haven af, dan neem je de Mandellaan, rij je de spoorweg over richting Rumbeke en kom je erop uit. Heb je afrit 6 genomen, Roeselare-Rumbeke dan rij je via de N36, de Oekensestraat in, langs de markt van Rumbeke de Sint Petrus en Paulusstraat in. Wij zitten op de hoek.

Sint Petrus en Paulusstraat 61
8800 Roeselare

Facturatiegegevens

bvba Admiraal - Proud Mary - Sint Petrus en Paulusstraat 61 - 8800 Roeselare
BE 0838.936.766 - IBAN BE 89 00 16 5020 1685 - BIC GEBA BE BB

Sluiten