Menu

INTERN VERSUS EXTERN
In een ander artikel kwam al het verschil tussen interne of kernwaarden enerzijds en externe of positionerings- of merkwaarden anderzijds aan bod. In bepaalde heel specifieke gevallen wordt de grens tussen beide wel heel dun en valt niet meer scherp uit te maken wat de interne en wat de externe waarden zijn. Wat op zich ook niet helemaal onlogisch is, aangezien de externe waarden vaak de commerciële vertaling zijn van de interne waarden.

PRODUCTEN VERSUS DIENSTENORGANISATIE
In het geval van producten en commerciële diensten zijn de positioneringswaarden nadrukkelijker aanwezig dan bij een dienstenorganisatie zoals een ziekenhuis bijvoorbeeld. Als u een product aankoopt, dan koopt u het dikwijls omwille van de specifieke positioneringswaarden.

Ik koop bijvoorbeeld Evian omdat het me jong zal houden. Maar geen idee voor welke kernwaarden het moederbedrijf Danone staat.

Bij een dienstenorganisatie ligt dat anders. De laatste jaren worden steeds meer kernwaarden van een dienstenorganisatie ingezet om personeel te rekruteren. De medewerkers of potentiële medewerkers zijn in dat geval het gezicht van de organisatie. Ze zoeken heel specifiek mensen die de kernwaarden uitdragen. In de HR-campagnes komen de kernwaarden centraal te staan. De eerder “interne” waarden worden dan toch extern gecommuniceerd. Op die manier versmelten ze bijna met de positioneringswaarden.

CONTACT

bel ons 0497 55 15 09 of 051 80 77 90

mail ons tina@proudmary.be

Of kom langs

Je kan Proud Mary vinden in de Sint Petrus en Paulusstraat 61. Sla je afrit 7 Haven af, dan neem je de Mandellaan, rij je de spoorweg over richting Rumbeke en kom je erop uit. Heb je afrit 6 genomen, Roeselare-Rumbeke dan rij je via de N36, de Oekensestraat in, langs de markt van Rumbeke de Sint Petrus en Paulusstraat in. Wij zitten op de hoek.

Sint Petrus en Paulusstraat 61
8800 Roeselare

Facturatiegegevens

bvba Admiraal - Proud Mary - Sint Petrus en Paulusstraat 61 - 8800 Roeselare
BE 0838.936.766 - IBAN BE 89 00 16 5020 1685 - BIC GEBA BE BB

Sluiten