Menu

Terug naar de middeleeuwen

CAMPAIGN

Proud Mary gaat terug naar de middeleeuwen met het Yper Museum en de campagne #middeleeuwengeleden

#middeleeuwengeleden

Wie Ieper zegt, zegt het 'In Flanders Fields Museum'. Maar daar is verandering in gekomen sinds het Yper Museum openging.  Een gloednieuw museum dat een nieuw speerpunt wordt in het toeristisch aanbod van de Stad Ieper, maar ook van de Westhoek. 

Het nieuwe museum vond een thuis in de Lakenhallen, Europa’s grootste burgerlijke complex in neogotische stijl, en brengt voor het eerst en als enige het volledige verhaal van stad en streek, soms in het centrum van de Europese geschiedenis, soms in de marge. Via een interactief en eigenzinnig parcours ontdekt de bezoeker de middeleeuwse grootstad, in al zijn glorie. Een nooit eerder vertoonde, unieke collectie illustreert hoe streekgenoten leefden in een van de meest welvarende steden van Europa. Na een waanzinnige 14de eeuw van conflict en ziekte veert de stad recht en profileert zich tot een belangrijke vestingstad.

Om de communicatiecampagne voor de opening van het Yper Museum inhoud en vorm te geven, schreef de stad een openbare aanbesteding uit, die door Proud Mary gewonnen werd. Proud Mary ontwikkelde aan de hand van een campagne traject de communicatiestrategie en het creatieve concept voor de campagne, onder de noemer #middeleeuwengeleden (de nadruk van het museum ligt op de middeleeuwen).

De campagne – die in magazines en kranten, op regionale televisie en ook op social media te zien was – is opgebouwd rond een reeks visuals waarin de link gelegd wordt tussen elementen/objecten/thema’s uit het museum (en de middeleeuwen) en hedendaagse fenomenen, telkens met een knipoog of een humoristische noot. Zo wordt op een laagdrempelige manier een brug geslagen tussen generaties en over de eeuwen heen. Aan de hand van diverse persona werd de campagne immers opgesplitst. Zo werd het overkoepelende idee toegepast op de leefwereld van de specifieke persona: kind, tiener, moeder of onderwijzer. Lees meer over het belang van persona.

YPER MUSEUM FOTOGRAFIE

We hadden de eer de allereerste beelden van het nieuwe museum op camera vast te leggen. De beelden werden o.a. gebruikt in de folders, vouchers en op social media.
Benieuwd naar het resultaat? Ga dan meteen een kijkje nemen in het het Yper Museum!

Bekijk zeker ook de campagnes van MUM Flowers en  Zoutman. Ook kleurrijke campagnes gebaseerd op een strategisch voortraject. De strategie laat het toe om gepast creatief uit de hoek te komen.

CONTACT

bel ons 0497 55 15 09 of 051 80 77 90

mail ons tina@proudmary.be

Of kom langs

Je kan Proud Mary vinden in de Sint Petrus en Paulusstraat 61. Sla je afrit 7 Haven af, dan neem je de Mandellaan, rij je de spoorweg over richting Rumbeke en kom je erop uit. Heb je afrit 6 genomen, Roeselare-Rumbeke dan rij je via de N36, de Oekensestraat in, langs de markt van Rumbeke de Sint Petrus en Paulusstraat in. Wij zitten op de hoek.

Sint Petrus en Paulusstraat 61
8800 Roeselare

Facturatiegegevens

bvba Admiraal - Proud Mary - Sint Petrus en Paulusstraat 61 - 8800 Roeselare
BE 0838.936.766 - IBAN BE 89 00 16 5020 1685 - BIC GEBA BE BB

Sluiten